Een RI&E is voor alle organisaties met personeel (en meer dan 40 uur per week werk) verplicht. Vanwege Corona dient u de RI&E te actualiseren met Corona-maatregelen. Het risico van besmetting met het coronavirus is namelijk een nieuw risico dat niet in uw Riscio-Inventarisatie & Evaluatie en Plan van Aanpak mag ontbreken. Sommige werknemers hebben mogelijk door de aard van hun werk meer kans op blootstelling aan het virus, bijvoorbeeld zorgmedewerkers. Ook wordt er veel meer vanuit huis gewerkt. Is thuiswerken nog niet opgenomen in uw RI&E? Dan is het van belang dat u uw RI&E aanpast.

Wellicht heeft u al een Corona protocol opgesteld? Deze heeft helaas geen juridische status binnen de Arbo regelgeving en zal dus echt toegevoegd moeten worden aan de RI&E. Het komt voor dat de arbeidsinspectie dit komt controleren. Veel brancheorganisaties hebben een Corona module gemaakt voor de RI&E, zodat u uw RI&E kunt aanvullen. Kijk hiervoor op www.rie.nl.

Na het actualiseren van de RI&E dient u deze ook nog extern te laten toetsen, met uitzondering van bedrijven met 25 medewerkers of minder. Zij hoeven de RI&E niet extern te laten toetsen. Het invullen van de branche-RI&E, aanvullen met de Covid module en aan de slag gaan met de maatregelen is dan voldoende.

Heeft u vragen hierover of kan ik u hierbij ondersteunen, neem dan contact met mij op via de website.