Deze week vroeg Anouk Kemper van RTL nieuws mij hoe er nu na Corona wordt omgegaan met verkoudheidsklachten zoals kuchen of een snotneus op de werkvloer.

Het verbaast me hoe snel we alles vergeten en weer hetzelfde gedrag vertonen als daarvoor. Hoe om wordt gegaan met verkoudheidsklachten na de corona tijd verschilt per bedrijf en per functie. Voor sommige functies is thuiswerken gewoon geen optie en dan meld je je met een snotneus toch niet gauw ziek.
Over het algemeen kun je zeggen dat ze bij overheden en gemeenten wat keuriger zijn. Als het kan, werkt men thuis om anderen niet te besmetten”, Bij commerciële bedrijven moet er gewoon geld binnenkomen. Zij zullen niet gauw iemand met een snotneus naar huis sturen als dat niet handig is.
De meeste organisaties zijn weer overgegaan tot de orde van de pre-coronadag. Veel mensen om mij heen zie ik toch ook weer voor meetings naar het buitenland gaan in plaats van online. Uiteindelijk gaat voor bepaalde bijeenkomsten toch nog steeds de voorkeur uit naar fysiek afspreken, ondanks dat het veel meer tijd kost.

Lees het volledige artikel.